Zadar sprovodi

Sprovod u Ime i prezime Lokacija
14:00 POK. IVAN OMBLA Gradsko groblje Zadar
15:00 POK. JULIE GRGUROVIĆ I MARIO GRGUROVIĆ Groblje Crno – Sv. Nikola

 

Pogrebi u Zadru: Suosjećajno putovanje kroz različite posljednje počivališta

U gradu Zadru, proces oproštaja obilježen je kulturnim značajem i dubokim osjećajem poštovanja. Grad se ponosi nekoliko groblja, svako s vlastitim karakterom i povijesnim značajem. Obitelji u Zadru pronalaze utjehu na raznolikim mjestima počivališta, prolazeći kroz pogrebni proces s poštovanjem prema tradiciji i sjećanju na svoje preminule voljene.

Gradsko groblje Zadar: Središnja tišina usred povijesti

Smješteno u srcu Zadra, Gradsko groblje Zadar, ili Gradsko groblje, predstavlja središnje mjesto oproštaja.

Pogrebi na Gradskom groblju Zadar obično se održavaju kasno ujutro ili rano poslijepodne. Groblje prihvaća bogatu povijest grada i pruža mirno okruženje za razmišljanje. Obitelji mogu birati između tradicionalnog ukopa ili kremacije, s pogrebnim obredima koji često uključuju običaje. Ovo mjesto pruža dostojanstven oproštaj za preminule usred povijesnog krajolika Zadra.

Groblje Belafuža: Tihi predah u predgrađu

Smješteno u četvrti Belafuža, Groblje Belafuža pruža mirno okruženje za oproštaj.

Pogrebi na Groblju Belafuža obično se odvijaju kasno ujutro. Okolina groblja naglašava jednostavnost i pruža mirno mjesto obiteljima da se povežu s prirodom tijekom oproštajnog procesa. Pogrebni obredi su poštovani i omogućuju obiteljima da se prisjete života svojih voljenih u mirnoj zadarskoj četvrti.

Gradsko groblje Biograd na Moru: Odsjaji na obali Jadranskog mora

Iako nije unutar samog Zadra, Gradsko groblje Biograd na Moru, smješteno u Biogradu na Moru, je groblje na obali koje je dostupno iz Zadra.

Pogrebi na Gradskom groblju Biograd na Moru često se održavaju rano poslijepodne, omogućujući obiteljima da uživaju u mirnom pogledu na Jadransko more. Lokacija groblja pruža obalu kao pozadinu oproštajnog procesa, kombinirajući morske elemente s tradicionalnim običajima. Obitelji mogu birati između ukopa i kremacije, stvarajući poštovano mjesto za odavanje počasti sjećanju na svoje voljene.

Groblje Benkovac: Unutarnji mir i kulturna baština

Smješteno u unutrašnjosti Benkovca, Groblje Benkovac nudi obiteljima mirno počivalište udaljeno od obalnih područja.

Pogrebi na Groblju Benkovac obično se odvijaju kasno ujutro. Groblje, okruženo kulturnom baštinom, pruža obiteljima mirno okruženje za posljednji pozdrav. Pogrebni obredi naglašavaju kulturni značaj regije, omogućujući obiteljima da oda počast preminulima usred unutarnjeg mira Benkovca.

Groblje Pag: Oproštaj na otoku u povijesnom okruženju

Smješteno na otoku Pagu, Groblje Pag pruža obiteljima morsko okruženje kao pozadinu za oproštaj.

Pogrebi na Groblju Pag često se odvijaju kasno ujutro ili rano poslijepodne. Otočko groblje pruža obiteljima povijesnu kulisu dok se opraštaju od svojih voljenih. Pogrebni obredi na Pagu uključuju tradicionalne ceremonije, stvarajući jedinstveno i kulturno bogato mjesto za obitelji da slave život preminulih.

Pogrebi u Zadru obuhvaćaju raznovrsna posljednja počivališta, svako s vlastitim karakteristikama i kulturnim značajem. Obitelji prolaze kroz oproštajno putovanje s poštovanjem prema tradiciji i individualnosti svojih voljenih, pronalazeći utjehu u raznolikim krajolicima koje ova groblja pružaju. Bilo da se radi o središtu grada, predgrađima ili duž obale, groblja u Zadru pružaju suosjećajna mjesta gdje obitelji mogu odavati počast i prisjećati se svojih voljenih nakon što se suoče s njihovom smrti.

 

©2022. All Rights Reserved.